“SPRING!”, een voorjaarsconcert

“SPRING!”, een voorjaarsconcert

Zondag 14 april 2019.
Locatie: Twickelcollege, Woolderesweg 130 Hengelo.
Tijd: 14.30 – ± 16.00 uur.
Toegang: € 5,00 p.p. inclusief gratis kop koffie/thee. Jeugd tot en met 14 jaar gratis toegang. Kaartverkoop aan de zaal.
M.m.v. Harmonieorkest en de JeBentWieJeBand.

De Hengelose Muziekvereniging Eendracht-Excelsior bestaat uit diverse zeer verschillende onderdelen. Een tweetal onderdelen gaat op zondagmiddag 14 april a.s. een concert verzorgen, met als titel: “Spring!”.
‘Spring’ betekent o.a. voorjaar, het is dus een luchtig voorjaarsconcert.

Het Harmonieorkest, o.l.v. Remco van Viersen, begint het concert in het Twickeltheater. Met een selectie van licht klassieke en populaire muziek.
Maar dit keer in de muziekselectie een primeur:
Componist Erwin Strikker heeft met een zeer bijzondere reden een muziekstuk geschreven. Het stuk heet “Maruja”. Dit is niet zomaar een titel. Het is de naam van de Spaanse zwerfhond, die hij jaren geleden heeft geadopteerd. En die helaas is overleden. Erwin Strikker heeft heel veel liefde van Maruja ondervonden. Dit heeft hij willen uiten in het componeren van een muziekstuk. Vervolgens heeft hij het Harmonieorkest van Eendracht-Excelsior benaderd met het verzoek of zij dit stuk zouden willen spelen. Vanzelfsprekend heeft het orkest daar gehoor aan gegeven en “Maruja” op de lessenaar gezet.
Dit wordt de wereldprimeur van “Maruja, the Dog of the Composer”.

Er is geen pauze. De bezoekers worden, na het optreden van het Harmonieorkest in het Twickeltheater, naar de aula geleid. Ieder die dat wil kan daar met een gratis kop koffie/thee of met een alcoholvrij drankje (tegen betaling), van het vervolg van de muziek genieten. Dus lekker informeel, gewoon gezellig zitten of staan.
In de aula treedt de JeBentWieJeBand op, jongeren die enthousiast een mix van pop-rock muziek brengen, m.m.v. een zangeres uit eigen gelederen. Een lekker vlot geheel. Zij hebben in 2018 al hoge ogen gegooid bij het Open Podium in Schouwburg Hengelo en daar de finale bereikt.