Noorker Länder Kapel

Het Egerländer blaasorkest de Noorker Länder Kapel komt uit Hengelo, is onderdeel van de HOV de Eendracht en is gevestigd in de Hengelose wijk de Noork, waarvan de naam van deze Egerländer Kapel dan ook is afgeleid; “De Noorker Länder Kapel”.

Op 1-mei-1982 heeft de toen bestaande boerenkapel de kiel definitief afgelegd en is men, geïnspireerd door de componist Ernst Mosch, afkomstig uit het toenmalige Egerland in het noorden van het huidige Tsjechië, zijn muziek gaan maken. Ernst Mosch heeft de van oorsprong Böhmische volksmuziek een eigentijdse muzikale stijl gegeven en deze werd vervolgens vertolkt door zijn blaasorkest, de Egerländer Musikanten.
Niet zomaar een muzikale stijl, maar de Egerländer muziek : Blaasmuziek van de bovenste plank die onze Kapel nu speelt! Met daarbij, als kers op de muzikale taart, de schitterende zang van ons geweldige zangduo Ann-Kathrin en Frank.

Naast een “feest der herkenning” van deze Egerländer muziek voor de luisteraar, is de Noorker Länder Kapel daarbij niet éénkennig en schuwt ook een uitstapje naar de Tiroler muziek, een pittige mars, een meezinger of een doldwaze komische act van ons blaasorkest niet.
Vele succesvolle optredens zijn reeds overal verzorgd, steeds met veel enthousiasme en plezier, wat altijd door het publiek bijzonder goed werd ontvangen.
Dit alles onder het motto : Blaasmuziek . . . als het maar perfect én gezellig is!

De Noorker Länder Kapel bestaat momenteel uit , het zangduo meegerekend , 20 muzikanten. Louter amateurs maar ambitieus in het streven naar vergaande perfectie in de blaasmuziek en dat alles al meer dan 35 jaar. Steeds met heel veel plezier.
Plezier dat de Noorker Länder Kapel uitstraalt bij alle optredens zowel in binnen- als buitenland, als er gemusiceerd wordt op braderiën, personeelsfeesten, tiroleravonden, bij de plaatselijke carnavalsvereniging of in ouderencentra.
Of veelvuldig in het buitenland tijdens een “Frühschoppen”, een “Platzconcert” danwel een “Schützenfest” of “Oktoberfest”.

Noorker Länder Kapel op Oktoberfest in Osterberg.

Waar dan ook, de Noorker Länder Kapel staat altijd garant voor veel plezier en luistergenot zoals reeds zovelen mochten ervaren!

Noorkerlander-1-klein

Sinds een aantal jaren onderhoud de Noorker Länder Kapel nauwe kontakten met “Peter Schad und seine Oberschwäbische Dorfmusikanten” uit Bad Wurzach in Duitsland. Dit blaasorkest is regelmatig te zien in allerlei volkstümliche uitzendingen op de duitse TV. Er is een uitwisseling van nieuw te spelen muziekstukken van deze bekende componist van de blaasmuziek naar onze kapel. Deze nummers worden dan ook regelmatig door onze kapel ingestudeerd en uitgevoerd.

Peter Schad und seine Oberschwäbische Dorfmusikanten.

 

De Noorker Länder Kapel staat sinds 2013 onder muzikale leiding van Kapelmeester Hendrik-Jan Mutsaers. De algemene leiding is in handen van Bart Leeuwerink.

INFORMATIE en/of BOEKINGEN Noorker Länder Kapel:
Via het mailadres: Noorkerlanderkapel@gmail.com
In antwoord op de mail wordt er z.s.m. contact opgenomen door Bart Leeuwerink, Remco Lammerink of Noëlle ter Haar

VACATURES bij de Noorker Länder Kapel!

De Noorker Länder Kapel is momenteel op zoek naar een ervaren en gemotiveerde Tenor/Bariton blazer en een eerste Trombonist.
Het plezier staat bij ons amateurorkest altijd voorop, maar wij willen absoluut wel op muzikaal gebied het hoogst haalbare bereiken. De repetities van ons orkest zijn dan ook altijd op dit muzikale niveau gericht. In vervolg op deze repetities treden wij gemiddeld 12- tot 15 keer per jaar op. Meestal overdag op zondag en meestal in het Tecklenburger Land of Teutoburger Woud in Duitsland, waar de Noorker Länder Kapel bijzonder geliefd is!

Wie wil ons blaasorkest in deze komen versterken? Voor informatie kunt u terecht bij Bart Leeuwerink of Noëlle ter Haar. Of kom eens vrijblijvend naar ons blaasorkest luisteren op onze repetitie elke donderdagavond om 20.30 uur in ons Clubhuis “de Speeldoos” aan de Steenbokstraat 217 7557 LE te Hengelo.
Zie onder onze vacatures voor een Tenor/Bariton blazer en een Trombonist op de Website Muzikantenbank.

https://www.muzikantenbank.eu/advertentie/bariton-blazer-gezocht-voor-egerlander-blaasorkest-in-hengelo-ov-27294

Zangduo Valerie en Henk

 

De NOORKER STEIER Jungs

Vanuit de Noorker Länder Kapel is ook een Steirisches Volksmuziek Trio voortgekomen. Dit Trio, geheten de “NOORKER STEIER Jungs“, bestaat uit 2 Steirische Harmonica muzikanten en een slaggitarist met zang.
Noorker Steier Jungs

De Steirische Harmonica is, zoals u wellicht weet, die bekende Harmonica met dat specifieke geluid uit de Steiermark in Oostenrijk.!

Steier Jungs

De “NOORKER STEIER Jungs” spelen en zingen allerlei Volkstümliche- en Tiroler Hits uit Oostenrijk, Duitsland en de Oberkrain, en slagen er altijd in om een geweldig gezellige sfeer bij het publiek te creeeren. Schitterende instrumentale nummers en bekende zangnummers uit de Alpenlanden brengen zij ten gehore en zorgen altijd voor een geweldige Hüttenstimmung bij elk feest! U zult vele AlpenHits voorbij zien komen, waarvan vele u bekend in de oren zullen klinken, dus tijd om mee te klappen, mee te zingen en mee te dansen!
De “NOORKER STEIER Jungs” spelen meestal in de pauze’s bij een optreden van de Noorker Länder Kapel, maar kunnen ook zelfstandig als Steirisch Trio geboekt worden.

INFORMATIE en/of BOEKINGEN van het Trio de NOORKER STEIER Jungs

 • Voor informatie en/of boekingen van dit Steirisches Harmonica Trio kunt u telefoneren of mailen met Joop Lammerink.
  Het telefoonnummer is 074 2776640,
  vanuit het buitenland 0031 74 2776640.
  Het e-mail adres van Joop Lammerink is jh.lammerink@home.nl.
 • Of Rik Gorkink, zijn telefoonnummer is 074-2430127,
  vanuit het buitenland 0031 74 2430127.
  Het e-mail adres van Rik Gorkink is r.gorkink@home.nl.

 

De Noorker Länder Kapel staat natuurlijk ook op Facebook!